All About Mama.


Ni la mama aku, sekarang mama dah retire sangat2 best kot. sampai aku malas nak keluar g mana2. sebab mama masak, mama bising2 kat rumah. best. perasaan macam ni la yang aku nak. 
nasib bek tak kawen g, dapat tengok mama duapuluhpat jam. yessssss. :)


ni malam berjimba untuk perpisahan and retirement mama, mama minat nyanyi, bakat aku dari mama la, haha ok, nak cite sikit pasal mama:

1) mama tak suka kalau aku tengok cite @ rancangan omputeh, seksi katanya and nanti akan ada scene kissing, so kalau mama ada aku takkan tukar chenel omputih, aku stay ngan drama melayu. huhu skema nya aku. 

2) mama suka Yuna *dulu tak. tak tau bila masa dia suka Yuna ni. huhu 

3) mama suka bercakap sorang kalau tengok tv, kekadang aku biarkan he, kekadang aku tanya gak, 'cakap pe ma?' haha tapi aku tau tu habit dia. 

4) mama tak suka tengok, bebudak sekarang yang bercintan cintun, pegang tangan, peluk2. memang dia bebel duapuluhpat jam, tak kira la tengok kat tv ke, kat pasar ke, panjang la bebel dia bila balik rumah. mama tak suka gak tengok pempuan pakai baju seksi. *wajib la kan.

5) mama tak cakap banyak kalau aku cakap pasal lelaki. tak payah minta pendapat dia pasal lelaki @ teman hidup, mama cakap main point nya kita mesti kerja, kita mesti mengalah, kita bagi 100% lah pendek katanya. sebab balasannya nanti akhirat, biarla kat dunia ni kita susah and derita. 


done dengan mama, ni buah jambu susu kan? buah ni dah hidup lama kat tepi rumah aku, selalu sangat berbuah, tak kira musim. buah ni masam. aiyak, aku tak makan, masammmmmmmm gilaa.


ni plak daun jambu ni, dulu time kecik aku tanya, napa daun ni berjerawat? pimples u olsssss. hahahaha
sungguh innocent. hehe 
okbye.
assalamualaikum

10 juta nak join makan chocolate cadbury!:

RinsyaRyc said...

huhuhuhu... #meremang bulu roma tengok daun tu.. ikss >_<

Cik Jannah said...

hehehe. kena bagi t3 kat daun tuh.

suha said...

kem salam mama..emm jmbu tu,best!(^_^)

Run Away said...

kat kampung sy ada....;s....best mum dgn garam belacan...;d

Cik Jannah said...

kirim salam mak. :D

zahidah seran said...

spend masa dgn mak selagi single ni
kang dah kawin kena bagi dua belah pulak..=)

jambu susu dgn jambu bol sama tak??

siti kektus said...

mak kite pon dok bising kalau bab seksi2 ni. :)


jambu jenis tu kite tak makan. rasa tak leh telan je bila dah masuk mulut. hehe

Hana Soffelia said...

Hahha pimplessssss... 1st time tgk jambu susu tu.

btw, bla cite pasal mak ni, sribu mcm memorikan, walaupun dia garang mcm mana pun, and tak sekepala dgn kita dlm sesetengah hal, tp kita tetap rasa seronok tgk gelagat mak kita. ^_^

Anonymous said...

ada lagi tak jambu susu nie.....

emy|farid said...

pokok dia ada, tpi x berbuah plak sekarang ni, hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...