Cikgu Yang Touching......

Eh, jangan plak salah faham ngan tajuk entry di atas ye.
tetiba teringat kat gelagat cikgu kat skolah tadi.
ada la cikgu nie cakap pasal kes disiplin murid bawak rokok pegi skolah, tetiba cikgu laki ni taching plak.
hahaha
siap cakap gni.........
"ko, rokok2 jangan sebut ar"
hahaha ye la, cikgu pun *sama* gak. faham2 lah ye.

[entry di atas tidak bermaksud memburukkan cikgu @ pun perli cikgu] just perangai cikgu kelaka.......
nak tergelak je.

p/s:cikgu pun insan biasa, tak payah nak cakap "nama je cikgu, perangai........."

haip!cikgu pun ada perasaan gak woo...... *cikgu bukan malaikat*
cikgu cuma menyampaikan ilmu dan membimbing murid, errrr sebelum aku merepek panjang, aku stop dulu yer. hehehe PEACE


*nie zaman praktikal dulu..... wallahhh, rindu* huhu

Teringin nak buat segmen/contest

Cam best pulak kan buat segmen/contest nie. *walaupun tak pernah dapat pa pe join segmen* hehe
nantikan segmen/contest dari Emy ye. Maybe sabtu or ahad ni, agak2 free emy buat untuk korang ye.

Sila menanti dengan sabar and jemput2 la join. Sayang korang.


cupcake ini semanis korang yang tengah baca.. hehe
maniskah cupcake ini? 

SEGMEN : Lagu Ini....


okay, join segmen Tia nie, 
jom join ramai2. 
tarikh tutup malam ni before 12am ok.
nak join tekan banner di atas okeh.


lagu GANTUNG MELLY nie, mengingatkan aku kat tunang ler, aku tak tau nape lagu nie berhantu plak kat kitorang. tapi lagu-lagu melly memang terbaik kan? hehe 

Bila Aku Dah Salah Tarikh. haishhh...


okay, rindu kat minah gedik nie, my roommate merangkap buddy yang setia menjadi driver tika kat shah alam. seyes rindu Atya Illya. Sekarang dah jadi lecturer. Thanx for all of d memories. 


*aku cam kurus SIKIT dalam gambar ni, almaklum la time ni dok sendiri. kalau malas nak masak tak makan, kalau kat rumah nie, sebut je nak makan pe mak masak. Thank u mak! (macam mak tau pulak nak buka blog. haishh.....) haha

Okay, tajuk entry di atas tak ada kaitan ngan gambar okeh. Sebenarnya aku dah silap bagi tarikh kat kengkawan keja, aku cakap minggu nie last aku kat skolah tu, aiyak. Sory ye kawan2. Korang akan menatap wajah aku lagi seminggu. Macamana nie? Malu? lebih kurang kot. Lantak la, aku silap tarikh 10, aku cakap 3. tapi tak pe la, kot2 korang bosan tengok muka aku lagi seminggu nie aku blah la awal, *yakin je cakap* tak kan nya aku berani buat gitu deh. 

Hari ni agak tenang sikit jiwa walaupun agak kacau sedikit sebab akak kerani dah tanya pasal surat penempatan, aku silap tak bagi balik n diorang silap gak sebab tak tanya. Kalau kat previous skul aku dulu, Encik PK1 skul tu yang isikan. ala baiknya PK1 tu, *merangkap cikgu aku time skul rendah* pasal tu kot dia baik kat aku sebab dia kenal aku kan kan....... 

*okay, nak berenti merepek sebab kengkawan geng kopek pusu ajak kuar jenjalan kat EXPO Limbang* jenguk-jenguk apa yang ada. 

Blog Dah Berwajah Comel ni, [kredit MISH APPLE PUNYA BLOG]


puas ati sebab dah tak serabut~ hehe
million thanx to MISH APPLE!
puas ati ngan keje mish apple nie...... 
header dia buat,
doodle hasil apit taw.......
sebab sokongan otai2 blogger nie blog dah comel skg.......
makseh korang,
nak edit blog kat MISH APPLE 
nak doodle pun boley,
nak doodle apit? kat SINI ye
apit selalu bagi doodle free..... 

Mood: Really Need My Drugs



tolong, tolong, 
nape la kita mesti jauh?
kita jauh sebab tu la kita gaduh?
owh encik tunang, 
maafkan salah silap diri ini.......

sangat tak boleh nak guna otak dengan betul sekarang......
saya mahu kamu ada di sini......

*drug*pengubat jiwa aku, FARID



Terima Kasih Mereka.....


bahagia tak muka kitorang? haha
sebenarnya tengah kopek PUSU a.k.a ikan bilis. 
nie aktiviti anak-anak dara. korang ada?
hehe
sebenarnya tajuk entry tu nak terima kasih kat diorang nie yang sangat 'suam' menerima saya di sini. 
diorang tak 'sejuk' cam sesetengah orang tu.
diorang la yang buat saya gelak hari-hari. 
kekadang tak de topik pun leh gelak gak, hehe 
best kot korang nie. 


nie plak aktiviti membuat senaman mulut and merangsang perut supaya kenyang, haha
macam best plak duduk depan pintu tu, haha idea cik Nadira berbaju merah, 
*comel je korang!* 

"SEGMEN JOM KENAL BLOGGER MALAYSIA"


mereka saya tag hehe


Kalau boleh tak nak marah.......



okay, hari jumaat sepatutnya hepy2 je sebab esok tak keja, tapi ada orang-orang yang saja nak panaskan ati aku ari nie,
kenapa? kenapa korang tak puas ati? 
firstly, tak patut tol korang suh aku bayar yuran kebajikan tu padahal aku masuk seminggu before puasa, then sebulan tu dah puasa. 
aku langsung tak masuk dapur and pakai or makan pa pe makanan kat dapur, haish......
and sampai sekarang aku memang tak makan pa pe dari dapur tu. 

sebenarnya kalau gaji aku dah masuk aku bayar gak wei, gaji aku tak masuk-masuk lagi kot. dah 3 bulan.
huh, sungguh korang nie tak berhati perut, sabar sabar........
tak pe la, nanti aku bayar, and korang guna la duit aku bayar tu, aku halalkan....

owh lagi satu dugaan hari ni, aku dsuruh bertugas pada minggu hadapan, sedangkan dalam list keja aku, tak ada tugas-tugas demikian. tapi tak pe, aku dengan beraninya jumpa orang atasan and meminta keadilan. thank u kepada orang atasan and tugas KAMU tetap kamu jalankan, bukan aku. 
*gaji dah besar,tapi buat keja tak nak. pe nak jadi? behenti je la kot, duk kat rumah tanam sayur*

okay, sekian. aku rasa marah aku dah slow down sikit. terimasss sebab baca, sayang korang............

Day 5 - Status anda..... Relationship anda.......

ehem, secara rasminya aku dah jadi tunangan orang.
tunangan kepada 
Encik Faridzul Amir.
(pada 25/7/2011 hari tuh)




*mereka sangat bez*
doakan semoga semuanya berjalan lancar....
=)
sayang korang......

Day 4 - Benda Yang Selalu Aku Buat Bila Sorang2....


hp pink yang canggih, 
limited edition katanya!
kalau sorang2, suka je SMS n CALL.
reason: ketakutan...... huhu

then tune ke cenel 711, 712, n 713,
cenel2 ini hanya mampu ditonton apabila mama tiada,
kalau ada HARAP MAKLUM, 
tak dpt la nak nengok....


selongkar balik majalah2 ujang yang lama....
gelak sesorang, lawak kot, hehe

*sekarang tak mampu beli dah, mahal kot*


haaa, yang nie kalau dah keseorangan yang bosan,
kemas mana yang patut, 
*cket2 je kot n jarang2* 
huhu

Tak larat nak baca (Part 2)


aku tak larat nak baca 
blog yang kaler2 sangat.
lawa memang lawa,
tapi mata ni dah tua kot......
minta maap sangat2........
peace~~

*cam kat ict, kaler2 bagai*

Tutti Frutti Baby *Mereke ini comel*

Sambutan besday 1 tahun si comel Nur Qaseh Farisya.......


haaa, tiup2....... fuhhhhhh...........


nak cket kek tu, lawa kot....... 
sayang nak makan,  
hehe


my sista n si comel Qaseh........


yea yea dapat beskal! 
smart taw beskal die, hehe


mangsa! ustazah pilihan, sangat comel! 
hepy besday Qaseh.....
wish i were there ~

Jom Blogwalking


Apa kata kita buat open house ramai2....
Jom join segmen Jom Blogwalking ni, 
nak join tekan la gambar comel di atas ye.
Jom kita serbu page blogger!
Selamat Ahad semua,
*esok isnin, malas nak keja* huhu

Amir Jahari Diary


Tengah blogwalking layan la radio Era kat Astro, ye lah nak buka radio sah2 takde cenel Era kat area aku ni, 
nak nengok tv tak de makna lak kan sebab mata tertumpu baca blog2 mereka yang comel nie.

Ok, tengah dengar Era tu, penyanyi jemputan Amir Jahari..... Sape la gamaknya dia ni? kataku dalam hati kan....
*sory amir n d fans, also fiance* 
lagu tanpamu tu dia la yang nyanyi........

aku pe lagi, nak tengok muka dia, g google la kan,
owh kata la amir af, katanya dia dah guna nama amir jahari, 
so, tak de dah amir af tu ye.......

search pulak blog dia, jumpa ha.... nie dia, 


klik gambar di atas kalau nak ngusha blog amir ni.

yang buat tekejut tu blog tunang dia lagi femes,
bukti :::


ha, kan....... blog amir ni baru je 1++ follower.....
blog tunang dia dh smpai 7++.......

ok, meh la ngusha sama2..... 
ni link blog tunang amir ni, YERDEH JIWANG

Day 3- Benda Yang Selalu Anda Buat Sebelom Tido......


1- harus la msg encik tunang cakap sweet dream, 
sweet nye....... hehe 

2- *gambar tiada kaitan* hp aku x secanggih nie,
harus la kunci alarm, silap2 tak sedar dah tengahari.

3- doa la dulu, kot2 termimpi plak hantu, 
takut kot...... 

korang buat pe lak? 


Comel tak doodle? hehehe


comel tak mereka nie,
harus la love tu mr tunang, sayangku Faridzul Amir,
and forever tu emy, 
tengok doodle ni, ingat la emy ye ngan ada black cat tu, hihi :))

Tq so much to APIT, 
sesapa nak meh la ngusha kat page dia nie......
KLIK sini

Tak larat nak baca.....


Dari semalam keja aku menjengah blog2 yang diupdate n serta merta bloger2 yang aku slalu jengah dulu,

Minta maap sangat2 kalau ada entry yang emy tak komen, just buat shout je,

Bukan pe, aku jenis tak reti nak baca entry panjang berjela.......

Ringkas2 lagi suka, hoyeahhhh

*tapi semua tu terpulang pada penulis n pembaca kan.....*

salam maghrib semua.....

p/s: panjangkan tali belon2 di atas tu, time ni nak sambut bday my fren nye adik. buat seprise gitu..... best!

Day 2- Movie paling best yang pernah anda tonton

Suka denan sempit cam shera gak....
bukan nak itot shera, 
tpi memang suka....... hehe


lagi satu suka yang nie, 
sedey..... aku nak tgk g, tapi ari tu tengok pun pinjam cd kwn je, 
mantap cite nie sesedeh rasa........


OK, YANG NIE AKU FANS GILER, 
TAK KISAH LA ORANG NAK CAKAP CITE NIE MEREPEK.
TWILIGHT SERIES....!! 



korang suka movie pe lak?? :))


Arissa Sofia *comel tak saya?*


MY SISTA N C CUTE ITU........


WAJAH GANAS YANG COMEL 


SANGAT GEMAR CURI MAKAN SUSU MENTAH, ADOYAI.....


WAJAH SEBENAR MANGSA.
SAYA COMEL KAN......... HEHE

Soalan emas dri mak


haaa, pagi tadi time tengah sarapan ngan mak........... *ilustrasi di atas tak ada kaitan* heeeeee

mak : Amir tau ngaji?
aku : *nak tersedak kot* ehhhh tau la....... kalau tak tau tak de la nak tunang ngan dia....... *sambil teringatkan encik tunang yang slalu bagi khutbah free......... * hehe
mak : bagus ah cam tu, *sambil senyum*
aku : *owh, encik tunang dapat kredit free lagi* 

kisah benar ni panjang je lagi, tapi kang bosan lak korang baca kan, hehe so telah diringkaskan, seringkas yang termampu oleh aku. 
al-kisah kalau dulu (before tunang) jangan harap nak cakap pasal boifren, mak marah kot. 
even masa tu memang dah calonnya encik faridzul amir, mak tetap tak nak dengar. kekadang saja tukar topik.
tapi sekarang, mak berusaha korek, kumpul, investigate, (cam csi la pulak) haha.
maybe mak nak kenal ngan menantu lelaki terakhir dia nie,

mak jenis tak memilih menantu, bagi mak semua menantu dia ada kelebihan (berdasarkan pengalaman abang2 ipar n kakak ipar aku). mak puji sorang2, ok, yang tu buat aku neves, sebab mak tak kan puji menantu dia kat depan kakak2 or abang aku, dia buat segala pujian tu depan aku je, maksudnya, aku tak kan tau mak puji encik tunang ni nanti atau x? 

err...... aku rasa encik tunang berjaya je tambat hati mak aku, sebab mak pernah cakap gnie.....
"pandai dia bergaul ngan sepupu2 kau" 
see, kan petanda baik tu, (bukan pe, mak cakap gitu sebab encik tunang orang negeri, kamek orang sarawak, tak ke ada 2 budaya di situ,

anyway, LOVE my mama n LOVE encik tunang............. *wink wink**

Day 1- Lagu yang anda dengar hari ini.

Lagu 1- Love You like A Love Song (Selena Gomez)
Lagu 2- Perwiraku (Saloma) ahaxx
Lagu 3- Terlanjur cinta (Pasha Ungu dan Rossa)

Tetiba mulut cam nak celupar.....

This is ME n MY OWN OPINION.....
kesian, kesian..........
kesian kat dia, mak bapa dia, 
kenapa dia macam tu?

secara jujurnya, aku tak kenal budak tu,
tapi aku nak luahkan yang tersimpan di periuk minda ku,

"alahai, dah macam pelacur aku tengok, tayang half body" 
minda n hati tercelupar cakap macam ni,

al-kisahnya tadi tengok kat FB ramai sangat remaja yang tayang tubuh mereka yang lawa dan lebih lawa jika dilitupi kain yang cukup,
insaflah remaja, hidup tak kan kekal...... 

secantik manusia itu, terpancar dari akhlaknya...... 
semoga kamu berubah... AMIN..... 

spontaneous thursday


ayy yai yai ayy yai yai lets the rain over me :))

iPAD

Yes tajuk tu sangat tak sesuai, *agak2 ramai tak yang view post nih disebabkan tajuk tu?* haha
sangat2 tak ambil berat dengan penyakitnya.......
dalam minda cakap, pas makan ubat mesti okay punya,
macam selalu memang okay,
tapi tak tau kenapa kali ni tak okay2,
makin teruk ada la, dengan batuk yang sangat berat, selsema manjang,
nak duduk je, nak gerak cket dah rasa penat and lelah,
okay, ringkasan cite,
dah lama doktor2 kat limbang ni nak suh NORAIMI guna inhaler,
tapi asyik menolak, "tak mau. tak nak"
yes, kata2 yang buat doktor nyampah ngan aku.

THIS IS THE REASON WHY I REFUSE TO USE IT:

a) sebab cam dah kritikal sangat nak bawa benda alah tu ke sana sini.
b) sebab benda tu seakan sindiran sinis untuk Cik Noraimi yang dah asma sejak umur 6 bulan.
c) sebab benda tu tak secanggih IPAD, haha agak2 nanti doktor upgrade kan tak inhaler jadi ipad?
(okay, mengarut)

tapi, sebab kan i am 25 now and they said i must have it,
okay2 amik je, *lagi pun free*
yippee! nak je lompat2 kanak2 riang sebab dapat benda alah tu *padahal sangat tak suka* sinis gilaaa, haha

selalu sedut gas tu je, tapi bila dah kena standby inhaler nie rasa semacam teruk pulak.
and paling menggilakan hari ni kena sedut gas 2 kali,
yes~ memula 1:1:2, pas tu 2:2:2 *sukatan ubat die*
after second time baru rasa bpijak kat bumi, kalau tak rasa duk dalam bekas plastik kedap udara.

sesapa yang tak hidap asma nie, mesti rasa benda ni tak de pa pe,
tapi bayangkan anda duduk dalam bekas plastik kedap udara, haaaaa tak cukup nyawa kot nak sedut.
kepada orang awam pulak jangan la sedup gas tak elok tu, kesian la kat kami yang terpaksa bertarung nyawa nak hidup nih,
and baru aku tau rupanya berat badan seorang asthmatic meningkat sebab makan steroid, yes ubat yang wajib ditelan.
paling tak bleh blah bila doktor cakap orang asma tak ley stress, sebab asma leh menyerang kalau stress.
so, kena la hepy2 selalu nih.

okay, sesapa penghidap asma kena la lebih arif and amik tau ye,
jangan jadi cik noraimi yang selalu amik ringan penyakit sendiri......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...