Soalan emas dri mak


haaa, pagi tadi time tengah sarapan ngan mak........... *ilustrasi di atas tak ada kaitan* heeeeee

mak : Amir tau ngaji?
aku : *nak tersedak kot* ehhhh tau la....... kalau tak tau tak de la nak tunang ngan dia....... *sambil teringatkan encik tunang yang slalu bagi khutbah free......... * hehe
mak : bagus ah cam tu, *sambil senyum*
aku : *owh, encik tunang dapat kredit free lagi* 

kisah benar ni panjang je lagi, tapi kang bosan lak korang baca kan, hehe so telah diringkaskan, seringkas yang termampu oleh aku. 
al-kisah kalau dulu (before tunang) jangan harap nak cakap pasal boifren, mak marah kot. 
even masa tu memang dah calonnya encik faridzul amir, mak tetap tak nak dengar. kekadang saja tukar topik.
tapi sekarang, mak berusaha korek, kumpul, investigate, (cam csi la pulak) haha.
maybe mak nak kenal ngan menantu lelaki terakhir dia nie,

mak jenis tak memilih menantu, bagi mak semua menantu dia ada kelebihan (berdasarkan pengalaman abang2 ipar n kakak ipar aku). mak puji sorang2, ok, yang tu buat aku neves, sebab mak tak kan puji menantu dia kat depan kakak2 or abang aku, dia buat segala pujian tu depan aku je, maksudnya, aku tak kan tau mak puji encik tunang ni nanti atau x? 

err...... aku rasa encik tunang berjaya je tambat hati mak aku, sebab mak pernah cakap gnie.....
"pandai dia bergaul ngan sepupu2 kau" 
see, kan petanda baik tu, (bukan pe, mak cakap gitu sebab encik tunang orang negeri, kamek orang sarawak, tak ke ada 2 budaya di situ,

anyway, LOVE my mama n LOVE encik tunang............. *wink wink**

3 juta nak join makan chocolate cadbury!:

Cik Wedges said...

winkwink... :)

emy|farid said...

hahaha wink wink je? kuikui

Nuur Syuhada said...

tetbe gelak dlm kelas ms bc entry nie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...