Terima Kasih Mereka.....


bahagia tak muka kitorang? haha
sebenarnya tengah kopek PUSU a.k.a ikan bilis. 
nie aktiviti anak-anak dara. korang ada?
hehe
sebenarnya tajuk entry tu nak terima kasih kat diorang nie yang sangat 'suam' menerima saya di sini. 
diorang tak 'sejuk' cam sesetengah orang tu.
diorang la yang buat saya gelak hari-hari. 
kekadang tak de topik pun leh gelak gak, hehe 
best kot korang nie. 


nie plak aktiviti membuat senaman mulut and merangsang perut supaya kenyang, haha
macam best plak duduk depan pintu tu, haha idea cik Nadira berbaju merah, 
*comel je korang!* 

6 juta nak join makan chocolate cadbury!:

sue perbs.. said...

PUSU? nape ikan bilis tu PUSU?

lynda salim said...

amboiii . sempat pulak tu memosing dengan ikan bilis..



*memang model ikan bilis lahhh korang ;p

Hana Soffelia said...

Pusu? Dialek mana pggl ikan bilis as PUSU?

Emy katne tu? (sibuk je nak tau) hehe

emy|farid said...

kt tmpat emy nie mmg panggil pusu, dialek sarawak kot. hehe

alif haris said...

PUSU ?? loghat mane tu ? hehe

Zainal said...

salam emy/farid

merujuk kepada pertanyaan emy seperti kat bawah

nak tanya, kalau laptop acer boleh tambah ram x? *klau bleh reply kat blog sy ye* need to know~ thank u so much!

jawapan saya:

boleh...

sebab kebanyakan laptop secara standardnya ada 2 memory module (tempat kita masukkan RAM)...jadi klu sebelum nih tak pernah tambah RAM...so ada satu lagi module yang available untuk digunakan

untuk beli RAM saya nasihatkan emy kuarkan ram yang asal dari laptop...bawak ram tuh ke kedai aksessori..tunjukkan pada tuan kedai tuh...cakap kat dia..."saya nak RAM jenis camni..takmo macam lain"...

selalunya RAM yang jenis latest agak murah..tapi klu yang jenis lama nih mahal skit sebab stok susah dapat...

jenis RAM yang sesuai untuk sesebuah laptop bergantung pada laptop tersebut...klu laptop lama (usia dalam 2 3 tahun) tak sesuai untuk masukkan RAM jenis latest punya...cth RAM latest nih mungkin RAM DDR3 (sory tak ikut sangat perkembangan teknologi nih...tau repair ja...hehehehehe)...

saya nasihatkan sebelum beli..pastikan betul2 jenis RAM standard yang ada dalam laptop emy...tak semua jenis RAM sesuai dipakai dalam sesebuah laptop...

emy punya laptop jenis ACER apa..???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...