Kalau boleh tak nak marah.......



okay, hari jumaat sepatutnya hepy2 je sebab esok tak keja, tapi ada orang-orang yang saja nak panaskan ati aku ari nie,
kenapa? kenapa korang tak puas ati? 
firstly, tak patut tol korang suh aku bayar yuran kebajikan tu padahal aku masuk seminggu before puasa, then sebulan tu dah puasa. 
aku langsung tak masuk dapur and pakai or makan pa pe makanan kat dapur, haish......
and sampai sekarang aku memang tak makan pa pe dari dapur tu. 

sebenarnya kalau gaji aku dah masuk aku bayar gak wei, gaji aku tak masuk-masuk lagi kot. dah 3 bulan.
huh, sungguh korang nie tak berhati perut, sabar sabar........
tak pe la, nanti aku bayar, and korang guna la duit aku bayar tu, aku halalkan....

owh lagi satu dugaan hari ni, aku dsuruh bertugas pada minggu hadapan, sedangkan dalam list keja aku, tak ada tugas-tugas demikian. tapi tak pe, aku dengan beraninya jumpa orang atasan and meminta keadilan. thank u kepada orang atasan and tugas KAMU tetap kamu jalankan, bukan aku. 
*gaji dah besar,tapi buat keja tak nak. pe nak jadi? behenti je la kot, duk kat rumah tanam sayur*

okay, sekian. aku rasa marah aku dah slow down sikit. terimasss sebab baca, sayang korang............

6 juta nak join makan chocolate cadbury!:

Hana Soffelia said...

Sabar dear. Memang selalu sgt kita akan jumpa dgn org mcm ni.

Shaherah said...

3 bulan tak dapat gaji? shera sbulan lau x gaji shera rase dh nyumpah2 die.. uishh..

ijA said...

3 bulan xdpt gaji..wahh..dah xde duit macam mana nak survive,,,kene berjimat...terima kasih sudi jemput g open house..kita xdpt nk dtg..maaf ye..

Qein said...

jgn sabar, go on jew...dorunk ingt kt ny ape????hamba y leh tarah2 keringat ke hape??watdeheel

lynda salim said...

hari ni dah sabtu :) wish u have a great saturday darl. have a great mood and dont be saddy like me . peace !

emy|farid said...

hana:: tgh bsabar nie kak, tpi nangis gak blik rmh, hehe

shera:: nak menyumpah pun xleh, xguna gak, duit x dpt, huhu

ija:: mmg bjimat, nsib bek mak bgi duit, hehehe

mek:: mmg watdehel, stress aku ko tau, huhu

lynda:: hve a great saturdy to, npe sedey?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...