Lagu Melayu Tak Logik?

Salam semua....
Ok2, before membzkan diri, nak update sikit.
Ok *lagi* jangan marah ngan tajuk post.
Terkesan ngan Mat Luthfi kat Youtube.
Ni ha, video dia tentang lagu Melayu...

 
Sebenarnya ML ni tak de la nak ngutuk lagu2 cinta msia, tu pendapat dia la kan, btway, ada betulnya pendapat dia tentang lagu cinta ni, n aku enjoy tengok vid dia.
ni pulak, pendapat aku tentang lagu2 cinta malaysia:

1) lagu cinta kat msia terlalu banyak menggunakan hiperbola, simile, metafora... so, kekadang berlebih-lebihan n membuatkan lagu tu berbunyi sangat tidak logik n real.
Contoh : 'Andai diberikan emas permata, ku pilih senyumanmu' 
ahaksss, pe kata amik dulu emas tu, then boleh la masuk minang bila duit dah banyak. ye tak? haha
mengarut. senyum anytime boleh kot. lepas dapat emas bukan takat pmpuan tu, senyum, gelak manjang okayyy....

2) lagu cinta kat msia terlampau pura2. you know what i mean is, pura2 bahagia kononnya sangat derita. adehhh aku pun tak faham, ye la macam dunia ni kita yang punya, eh ye la, padahal tem dating asyik gaduh je. bek buat lirik gaduh2. hahaha *tak suka kepura2an yang dibuat, kalau dah sedih, tak bahagia, buat je la tak bahagia..

3) lagu cinta kat msia banyak sangat janji manis, ye tabur la sekilo gula tak cukup tambah 10 kilo. sweeeet nya janji manis mu, hahaha

ok, tak de niat nak menyinggung mana2 pihak. 
just suka2 ok.. salam :)

3 juta nak join makan chocolate cadbury!:

Fara said...

Hahahahaha...

Tak ada lagu yg cite terus je eh? Seme jenis membuai perasaan. Biasalah tu.

siti kektus said...

hiperbola kalau di fikir mmg tak logik. tp kadang2 bila di dengar, sedap pula jadinya. hehehe :p

Hana Soffelia said...

Memang lirik merepek2 tp suka gak layan. Tambah2 lagu jiwang2 and rock kapak dolu-dolu.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...