Jangan Letak Nilai Pada Diri Anda Kerana......

Assalamualaikum.....

Please ladies, girls, women.......
Kita lebih bernilai dari harga wang hantaran itu sendiri.....
Kenapa nak cakap,

"Bie.. sayang nie lulusan Master, takkan nak bgi RM8K je?
Tak adil la macam ni, mak ayah saya habiskan duit tau nak
sekolahkan I...."

*Cakap macam tak pernah sekolah....

Haish, kemampuan boyfriend/tunang anda adalah terhad ok,
KECUALI la, boyfriend/tunang tu dah keja lebih 20 tahun,
memey la duit dia dah banyak kot, bayangkan baru keja
1 tahun lebih, nak minta demand.

So, bila rasa sayang kat boyfriend/tunang, sila hormati
keputusan dia dan keluarganya....
We never knows, lepas kawen dia mampu bagi lebih dari
10K, betul tak?

Jangan sebab dia tak mampu bagi sepertimana yang anda
nak, anda mula la merajuk bagai. Kesian dia keja pagi petang
siang malam, makan pun kena jimat, ade korang tau?

Kita sebagai manusia hamba Allah, bila-bila masa boleh pergi
yang tak kan kembali, jadi buat apa fikirkan benda duniawi 
dengan begitu serius, sedangkan kita sepatutnya mengumpulkan
amal dan memperbanyakkan pahala, bukan DUNIAWI SEMATA.


nonsense...... tak perlu la meletak nilai macam ni, sedangkan anda lebih bernilai
dari wang ringgit dan emas. :)

5 juta nak join makan chocolate cadbury!:

Prettywrite said...

ehhee..wow sangat sempurna ciri2 untuk 10k tu ya..dah kita yang tak sempurna ni bape sen jerlah ya..hehehe

chemija said...

emy, sorry komen kat sini, kalo nak buat mcm chemija tu senang je, tuka setting post and comment tu ke embedded. nanti jadi la ^^

Encik Fikhri said...

emy..yeay emy da ready kawen da tu nmpknye..

emy|farid said...

prettywrite: hehe takde makna sen-sen, takde tandingan hrganya dri wang ringgit.

chemija: takpe, thank u, dah buat mcm tu, tpi tak jdi gak, huhu

fik: mmg dah ready kot. hehe ko bile? hehe

pha is said...

perkahwinan sepatutnya dipermudahkan, bukan dibuat menyusahkan.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...