Dugaan Bertunang Part 1.

Assalamualaikum......

Tadi terbaca entry bertajuk seperti di atas... Ok,
meh la emy share pasal pertunangan ni.....

Emy dulu bertunang bulan Julai 2011 dan dah kawen
pun sekarang. Ehehehe Emy bertunang agak lama gak,
lebih dari setahun dan pertunangan itu adalah secara
PJJ #Jarak Jauh ye,
ahaha

Antara kenangan manis, sweet sour, pahit hempedu
time bertunang #nak share ngan korang:

1) Gaduh! ye, hokey. sangat tak suweeettttt. nak
buat macamana, jauh, pastu nak jumpa bukan leh nak
naik keta, nak naik flight #kau mampu? so, merajuk
berhari2 la jawapannya. dah dia pujuk kita jual2
mahal pulak, lagi la dia nak angin. Penyelesaiannya
kita ni kena la banyak bersabar, anggap semua tu
dugaan.....

2) Gaduh lagi! hahaha punya banyak gaduh nye. bila
keja, kursus sana sini... tak terlayan mesej and call dia
merajuk. okeh, bukan tak nak. kekangan masa itu ye.
tak leh la 24/7 nak pegang hp je. pas tu dia call ada suara
sumbang lelaki2 malaya, lagi la dia hangin. Penyelesaian
kita kena la pujuk dia manja2........ uhuhuhu manja kah
diriku? #ok, next next!

3) Salah satu kebaikan PJJ ni, adalah bila bergaduh kita
tak leh nak baling2 dia ngan hp. haha means, paling2
kelua la ayat2 merajuk, ayat2 marah.... #paling babun pun
OFF handphone. petua terbaik ni.... tapi tak sampai 30 min
ON handphone balik. #haishhhh RINDU. hehe

4) PJJ ni rindunya 24/7 gak. sebab sangat tak berjumpa.
send2 gambar ajelah. tu pun bukan tiap hari, ada kesempatan
leh la skype. dapat tengok muka dia sangatla bersyukur.

5) Berat badan tak naik mendadak. #haha adakah ini perlu?
okay, bayangkan leh dating hari2, sure melantak je kejanya.
Asal kelua mesti makan kan kan.... hehe #takde kaitan bagi
yang berbadan selim. sekian

#gambar rare #captured time bertunang. hehe

7 juta nak join makan chocolate cadbury!:

ijA said...

gmbnr dekt area jaket sek 7..ke

sue perbs.. said...

dugaan2 akhirnya kawen jugak... smoga bhagia bsama

afzalsukasuki said...

eh sama la saya pon bertunang jarak jauh tp alhamdulillah la tak pernah ada masalah besar2

emy|farid said...

Ija: aah..... kat sek.7 ni...... hehehe

sue: alhamdulillah..... semoga bhgia selamanya.....

afzal: alhamdulillah kalau xde gaduh2.. hehe tapi best gak bergaduh ni hahaha

Tea Dno said...

hehee. tea pun PJJ jugak. :)

sailaaf said...

hahaha. gaduh dan gaduh eh. kita pon slalu dengar bila tunang ni gaduh je..takuit nye iteew~hhehe

ct kektus said...

haha. gaduh sokmo ye kak. tak pe, gaduh2 manja ni.

akhirnya ke jinjang pelamin. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...