Cinta Setahun, Kahwin Sehari.

Tajuk perbincangan Semanis Kurma hari ni, tak start lagi pun.
Tapi aku nak mendefinasikannya sendiri.

Terkedu and terus terdiam sebab dengar ayat ni kat tv tadi.
Mesti mak berkata dalam hati.
"haaa dengar tu, nak sangat kawin cepat" aihhhhhh
*hahaha aku membaca minda ak aku yang sememangnya fitnah semata-mata.

Manada mak nak cakap macam tu.
umur aku dah sesuai kot kawin, *katanya.......

Tapi yang macam tak selesa ngan ayat ni, patah kedua tu, KAHWIN SEHARI.
ermm, sangat seram kalau memikirkannya kan.
ye lah, bercinta bertahun2, then lepas kawin tak sampai setahun dah cerai. uishhhhh
jangan la, dijauhkan...... :)

Sekarang ni ramai yang kawin muda2 kan, tapi memang ada kebaikannya,
cuma bila kawin, pastu tanggungjawab buat2 pandang sebelah mata memang kahwin sehari je.
komitmen kedua2 pihak kot yang penting kan?
harusla....... kalau suami je usahakan jaga perkahwinan, isteri lak ada skandal, memang la jadi benda tak diingini.

yang penting kesabaran harus banyak la kan........ renung2kan. assalamualaikum.

0 juta nak join makan chocolate cadbury!:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...