A feeling that I cant explain.

Assalamualaikum, 25th Dec.
Entry ni peribadi sikit + emotional + kebudak-budakkan. = tetiba rasa nak buat luahan perasaan.

This is my 1st sister.

Ok, teruskan bacaan..... :)
Her name is Sufina. Ok, she never let me down.
Because? 
"Kak, nak ni..... err nak tu pulak", atau "Sis, nak tengok wayang, takde duit, bank in duit ley?" atau "Sis, tak ley la kalau macam ni....." *down la kononnya.

She replied me.....

"Ok, boleh je" atau "No probs...." atau "Jangan la macam ni, hidup ni kan memang didatangi masalah" atau "Orang kan, dah nama orang memang gitu"

Dia tak pernah bagi perasaan negatif @ marah2 kat aku......
Tapi kalau dia marah aku tau.... Dia senyap banyak, dia angguk banyak, aku pun, 'erghh nak buat macamana ni?' 

Thanx kak, walaupun aku banyak guris hati kakak, kakak tetap layan aku macam aku masih umur 7tahun. 
She knows everything about me.
And the feeling that I cant explain is, when she got married...... Dia dah mula sibuk ngan husband and daughter. JELES? Yes, exactly...... Tapi itu memang perlu terjadi kan? Because 1 day aku pun akan berkahwin dan ada hubby and anak......
Jeles yang aku katakan ialah bila kakak rasa nak stay kat kampung tapi husband ajak balik dah, sangat tak best. even diorang bertiga je, beza dia, rumah ni riuh rendah, ada je topik yang best untuk disembangkan......

EXTRA:::
Our family jenis yang payah nak tunjukkan yang kitorang sayang and care. Mama je yang meluahkan kasih sayangnya dengan tulus. What i mean is kitorang takkan cakap "sis, i love u, i miss u" err entah...... tapi aku luahkan dengan cara aku, aku care anak dia, aku sanggup jaga anak dia, aku tak pernah kurangkan kasih sayang kat anak dia. aku tolong kakak semampu yang boleh. 

"Kak, semua tu cukup ke? U can feel i'm loving u? I always love u sis"

p/s : aku mula belajar luahkan perasaan from my future adik2 in law. sayang diorang gak! love all people around me!


7 juta nak join makan chocolate cadbury!:

En. Kronik said...

kui3...

anamizu kaito said...

bestnye ade kakak camtu.. cik ana x pnh ade kakak :(






luv,
cik ana

emy zulaiha said...

samelah..sejak kakak emy kawen rase mcm kehilangan BFF plak.bile cuti je dpt jumpe :(

emy|farid said...

en.kronik:: takyah nak kui3 sgt la. hahaha

ana:: ank sulung ke? meh kita bkongsi kakak. :)

emy: yep mmg kakak forever bff. sgt tak best bila diorg dah tak de kat umah........ uwaaaaa :(

emy zulaiha said...

hehe xpe jgn sedih2 kan.air dicincang tak kan putus kan :)

sailaaf said...

kakak yg spoting dan baik.
huhu.sobbbss..tak de kakak...sbb ai yg sulong..best nye org ada kakak

moizate said...

best nyer ada kakak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...