Bilik 616.......

Satu kejadian aneh telah berlaku di sebuah resort di Negeri Hang Tuah, Melaka.
Dengan tidak semena-mena beberapa orang pengunjung yang datang menginap di resort ini tiba-tiba hilang secara misteri. Kehilangan secara misteri itu telah dihidu oleh seorang wartawan bernama Azhar.
Dia berminat untuk mengetahui dengan lebih terperinci tentang kehilangan beberapa orang di resort itu..................................................................

#orait, nak baca lebih lanjut sila la pinjam dari kawan-kawan, jiran sebelah rumah ke. (btway, saya pun pinjam dari kawan) hehe



Fakta menarik time baca novel ni:
- saya tak pernah baca novel ni waktu malam. (time nak habiskan baca)
- saya terbayangkan ada orang tengah memerhatikan saya baca novel ni. (seram2)

Kesimpulan mengenai novel ni:
- most of the scene/dialog mesti la ajak makan.
eg : "Zhar, dah makan belom? jom makan, aku belanja"
ok, macam banyak sangat la scene makan.

- yang bestnya cite ni scene dia banyak bertukar, 
ok maksud saya, kejap pasal mereka ni, kejap pasal dia ni.
(tapi dalam bab yang len2 la) 
*kira interesting n tak membosankan.

- cite ni tipikal melayu. diorang percaya kewujudan entiti asing.
berusaha gak nak rakamkan apa yang diorang nampak.

- cite ni agak berkesan sebab memasukkan watak bukan melayu, 
sebab selalu cite berunsur seram ni, selalu wataknya hanya melayu.

- banyak gak moral dari cite ni, contohnya kita harus menghormati 'benda-benda' halus 
yang mata kita sendiri tak nampak. 
menghormati rakan sekerja, menyayangi ibu bapa, mengamalkan nilai-nilai yang baik, 
contoh memberi salam.....

-ENDING CITE TAK BEST SANGAT. mangsa2 yang hilang, diorang biarkan macam tu je,
(tak patut tul) padahal yang hilang tu ramai, melibatkan ayah orang, mak orang, suami orang (pasangan yang berbulan madu), kawan orang pun hilang.......

#nanti nak hantar email kat penulis dia ni ZAIFUZAMAN AHMAD, nak tanya macam2. hehe
assalamualaikum........ 

3 juta nak join makan chocolate cadbury!:

nur said...

JLN CERITA CAM OKE ASAL ENDING CAMRU,
KALAU ANTAR EMEL KE WRITER TU TLG KIM SLM GAK YE,

emy|farid said...

nur: nanti kta smpaikan..... punya nak abiskan baca, last2 ending pergh

Ezad Skytech said...

macam menarik je nak dibaca ni..best seram2 ni..hee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...