KENA SELALU INGAT


Aku seorang yang cepat hilang semangat.
Contoh: kalau gagal, kalau buat sesuatu tak jadi, nak sesuatu tak dapat
(dushhhhhhhhh!! terus jatuh semangat aku)
---------mula la aku diam, tak nak buat apa2---------- (tapi kejap je)
aku try buka folder dalam otak aku,
---------cari folder NAIKKAN SEMANGAT EMY----------
dah dapat.......

ok, ini antara kata-kata yang ada dalam folder tu.

1) We need to fail fail and fail again to get success! 
2) Kita semakin dekat dengan nikmat Tuhan bila kita didatangi dugaan......
3) Jangan cemburu dengan orang yang dapat banyak harta kerana mereka semakin lalai dengan hartanya tapi kita tetap terus mengingati Allah dan bersyukur apa adanya.........
4) Semua masalah ada jalan penyelesaian.
5) Dugaan yang diberikan setimpal dengan kemampuan kita. No need to worry!

Ok, banyak lagi pendorong semangat diri aku...... Anda bagaimana? hehe



iHEARTu frendss! 
nak grapvine?? KLIK SINI SINI

9 juta nak join makan chocolate cadbury!:

izyan yasmin said...

wahhhh , menjd igtn utk hari mendtg :)

SoLy SoLicious said...

ade hikmah sebalik ape terjadi....
family sy selalu jdik pendorong tuk sy ^__^

emy|farid said...

min: sme2 kita beringat, hehe =)

soly: btul, family skong kita + nasihat diorang sgt bguna.....

misz myza said...

wah.. ini dah leh pnggil tips ni.. kalau sy lak, sy selalu pesan kat diri sndr mungkin sy ni insan terpilih, sbb tu Allah S.W.T nak uji..

pha is said...

inna ma'al usri yusra..(sesungguhnya pada setiap kesusahan ada kesenangan)
(n_n)

iPai said...

kuatkan semangat .. mesti boleh nanti ..

emy|farid said...

misz : aah, tips untuk kita semua kongsikan, hehe

pha is : setuju tuuuu~~

ipai : TQ!!

AmalinaNashihin said...

kuatkan semangat.
biasalah tu.
hidup tak beerti tanpa ups and downs kan? :)

emy|farid said...

amalina...... btul tu!
hidup mmg akan didatangi probs kan.......
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...