Sejuta kisah sekolah.

Firstly, Selamat Hari Guru untuk semua.....

Banyak sangat kan kisah time sekolah ni?
Meh nak cite sikit kisah time sekolah yang berkaitan
ngan cikgu ni.......

1) Pernah kena rotan ngan cikgu sebab gagal subjek **.
tak leh nak sebut. haha rotan dia sampai 100 kali,
kena rotan seminggu 10 kali, bayangkan berapa minggu
berdepan ngan azab rotan ni nak abeskan 100 tu? hehe

2) Pernah kena baling ngan pemadam papan hitam
sebab duk menyembang dalam kelas. *ye, cikgu yang
sama. cikgu ni memang garang kot.

3) Pernah kena baling dengan buku sebab peta yang
dilukis sangat buruk, huhu and cikgu ni ketuk kepala
aku before masuk exam PMR, katanya bagi berkat,
alhamdulillah keputusan subjek ni cemerlang. *cikgu garang
tanda sayang.

Tapi 1 perkara yang paling best bila ada beberapa cikgu
yang hargai kita walaupun benda tu hanyalah kecik.
To Cikgu Suwaibah, Miss Paraceleta Robert, Ustazah
Khadijah, Cikgu Wan, err, macam lupa nama cikgu pulak.
Cikgu yang garang semua dalam kenangan.
Love u teacher!
*nampak sangat aku bermasalah time sekolah kan? haha
i'll never regret for all mistakes i had made.
sebab aku tau ramai yang tak ada experience macam aku.
and diorang tak tau apa rasa jadi pelajar yang buat salah.
i've learned from my mistakes yes i did. n now i am a better
person. banyak lagi yang aku tak share........ next time la kot kan?
Assalamualaikum

5 juta nak join makan chocolate cadbury!:

eszyamin said...

budak sekarang kalau kena mcm akak tu balik ngadu kat mak bapak, esok bapak bawak senapang gajah nak tembak cikgu2..bebudak sekarang memang lain dengan kita dulu kan...dulu punya la hormat n takutkn cikgu skrg sume main sepak terajang cikgu jer..kurang ajar betol!!

Pok Amai-Amai said...

Wow! Igt lagi cikgu2 lama?

=D

emy|farid said...

eszyamin: hahaha jentik sikit pun tak ley.... dlu ngadu gak kt mak, tpi mak mrh kita blik, huhu

p.a: ingat yg garang2 je, hihi yg baik2 pon ingt gak

nanakimie said...

selamat hari guru cikgu emy!hee...sory lambat wish:)

emy|farid said...

tq nana! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...