Masuk Hari Ke-3

Assalamualaikum.....

Hari ni masuk hari ke-3
bilik air aku takde letrik, so, bergelap la.
lampu rosak, malas lak nak baiki. tunggu la weekend ni. hehe
can u imagine?
mengharapkan samar2 cahaya dari lampu luar, sangat MENYERAMKAN ok.

tapi tak pe, asalkan hati aku tak kegelapan.
hehe *pulak...


betul sangat kan?
kita lahir sebagai kain putih yang kosong.
mama and ayah kita yang mencorakkan, 
tapi jangan lupa, bila kita sudah boleh berfikir, 
maka harus la kita prepare for ourselves.
nak harapkan orang sekeliling 24jam?
tak mungkin kan?
kita perlu berjalan di atas kaki sendiri dan U MUST KNOW HOW TO TURN ON UR LIGHT.......

#entry insaf lagi. sekian :)

9 juta nak join makan chocolate cadbury!:

Cik Lyeen said...

betul cik emy..sokong! tapi, kalau lyeen kan..bawa lilin boleh?hehehe

eszyamin said...

amboi kemain praktis earth hour ke? kelas kau maria

Encik Fikhri said...

@eszyamin:eh korang saling kenal ke?ttibe aku plak mmbalas komen kt sini kn..haha..

@tuan tanah:aku pulak tak dpt tangkap kaitan lampu dengan berdikari..lampi tak?padan la jiwe aku golap sajo

emy|farid said...

leen: bwa lilit bahaya tau, takut terbakar lak, terjatuh ke, ehehe

eszyamin: aah la, tgh prektis. tak nak ikut ke? tak rugi pong

E.fikhri: maknanya blom sunat la tu, bkn lampi. ehehe

eszyamin said...

@fikhri..aku pon kofius sebenarnyer dgn blog cik emy|farid ni..sbb aku rasa blog dia lain sebelom ni..aku ingt ni blog farid bakal suami emy..tapi rupanya blog bakal isteri farid si emy..paham tak..ke lampi jugak?? btw aku kenal si emy ni lama dah..dia pon pernah terjah blog aku sblum kehadiran kau..

emy|farid said...

@eszyamin: mmg ingat ni blog laki ke? hehe
btway, emy lgi tua rasanya kot. so, en.fikhri, eszyamin ni ank makcik sblh rumah aku, hehe

Miss Nadya said...

nad suka lah baca entry ni..:)

p/s :: tang cuci tayar kete mmg leceh...huk huk huk...:|

nanakimie said...

hehe....takutla gulap2 sis:)

Aki said...

hahaha.. syok ba tu begelap.. nda buli online.. ha ha ha.. men gitar ja kerja.. :D..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...