Hiduplah dengan gembira.

Lama tol tak hupdate entry....
Ada la tu yang rindu, hehe
Actually ada benda tak settle,
ada la tu kan......
takde la benda sangat pun.

Alright, b4 menyepi and meninggalkan korang dengan rasa rindu,
jom baca sikit, apa yang perlu dibuat untuk rasa gembira.

1) Pilihlah kerja/course yang anda suka.
ada yang amik cos ikut mak bapak punya suka.
boleh je, kalau nak buat macam tu kan?
alasan, nak bahagiakan mak dan bapak.
(anak soleh/solehah korang)
but at the end, korang gak yang rasa terbeban.
subjek failed, rasa tak boleh go on, nak QUIT.
mak bapak gak yang susah kan?
then, why not amik cos yang korang suka.
SIMPLE kan?

kalau anda buat seperti yang emy sarankan, anda adalah seorang
yang bahagia!

Keja pulak. tak payahlah memilih. *katanye....
amik je keje depan mata,
pastu ada keje mengeluh, tak suka, tak reti sangat,
eh, ko ni, kalau dah pilih, tak tau sangat,
belajar la, amik pengalaman. susah sangat ke?
kalau anda seorang yang mudah giveup, ok.
cari la keje yang bersesuaian.
anda akan lebih gembira!

2) Be positif.
Be positif ni banyak cabang, maybe be positif
dengan sekeliling. Jangan menyibuk sangat jaga tepi kain orang.
Ini tidak, buka facebook je terus la check status orang ni, orang tu,
pas tu mula la, buat gosip murah.
"Eh, si donut putus cinta la"
"wow, si capik makin hensem"
*nama tiada kaitan dengan yang dah meninggal dunia* haha
contoh je.
kan dah negatif, sibuk sangat pasal orang.

be positif dengan rezeki yang ada,
kalau takat tu je pointer nya, nak buat macamana lagi.
ye tak?
dah tu, maksudnya kena usaha lebih lagi la kan kan?

be positif dengan dugaan/cabaran.
"Allah akan memberikan mu apa yang kamu mahu,
tetapi akan datang jua dugaan setelah kamu mendapatkannya"

see, simple kan, tak ada yang mudah dalam dunia ni
jika kita tak memudahkannya.
assalamualaikum.

p/s: jom bergembira. :)
                                          *nephew baru. 18/2/2012. tak de nama lagi. comel!

3 juta nak join makan chocolate cadbury!:

Hana Soffelia said...

Yang penting redha. Tu yg tenangkan hati. Rindu kamu Emy. ^_^

FD said...

comey bby
p/s nk bgtau blog shares-something dh remove..mohon update bloglist n folo kembali.tq
http://memorifd.blogspot.com/
http://memoridanisha.blogspot.com/

Shaherah said...

kengkadang susah nak positif kan diri.. ade jek benda negatif yg datang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...