Ok, kenapa hepy? selalu tengahari mak balik lambat, so mak masak lambat. kadang2 petang baru makan.
hari nie bezzzz mak masak spesel hidangan kampung.
yang ni udang besar. kitorang panggil UDANG GALAH. sedap woo,
mak masak rebus besa je, *dah nak abis bru amik gambo. hehe
yang ni pulak, ingatkan ikan kembong besa. mula2 buat tak tau sebab agak muak.
then aku amik gak sekor. uhh rupanya pekasam. *pekasam ni tak de bau. makcik yang buat.
makcik buat macam ni, kat tengah2 (tempat perut ikan ni *selepas perut ikan dibuang dan dibersihkan, sumbat la ngan buah mempelam, then simpan dalam peti ais semalaman, esoknya dah boleh goreng.
sedappppppp LIKE sangat2.
p/s: orang kampung cam aku layan la makan macam ni, anda? hehe okbye assalamualaikum.....
selamat menjamu mata *selera
7 juta nak join makan chocolate cadbury!:
hmm sedapp tgkkkkkkkkkkkk udang..
elin: mmg sedap. lapa x? hehe meh makan
suka pekasam..
akak tekak org kg juge...=)
wah pekasam!! ..kalau ikan air tawar lg sedap tu...
tk penah rase pekasam.. teringin la nk rase
kak zahidah: sedap je makan masakan mak. hehe
PCL: tak makan ikan air tawar. hehe pa pe pun mmg trbaik la pekasam
sue: harus rasa, masam2 mc ikan masin ye jugak
Post a Comment