Jenis-jenis besfren.



1. Besfren yang boleh ajak hangout.
haaa, yang nie aku ada. best mereka ni, tak kedekut nak kuar kan duit blanja aku. *kredit kat kawan2 yang sayang aku. hehe tak kawen lagi ni la masa nak hangout. kang dah kawen risau kat anak lagi, suami lagi. tapi ada je kawan aku yang dah ada anak, dengan senang hati kami hangout ngan bawak anak dia sekali. hehe

2. Besfren dalam FB je.
yang ni dasaattttt. ye la, rajin tekan LIKE. rajin komen. link2 yang kita post cepat je dia like. *dia nie duapulohlimajam duk depan lappy kot. hehehe tapi jumpa jarang2. ajak hangout tak mungkin kot. sebab tak besa sangat walaupun kawan. haruskah panggil besfren nie? eh* hahaha

3. Besfren luahan perasaan.
yang nie best. aku suka. aku hargai mereka. asal aku ada masalah aku mesej. tak cukup aku kol. diorang tak kan sebut SABAR kat aku sebab aku memang tak de kesabaran yang tinggi kalau ada masalah. so, diorang just cakap LEX JE, haa aku boleh terima. diorang nie leh dengar apa jua masalah. diorang cepat memahami.

4. Besfren gembira.
yang nie kalau nak berjimba-jimba, nak party-party boleh ajak. cepat je. kalau kita tak ajak, diorang yang ajak. tapi tak yah cari la kalau time ada masalah. tak kan punya.. so, bergembira saja lah.

5. Besfren siblings.
yeah, besfren aku siblings aku. sukaaaaa. aku suka cekau duit mereka. tq to my sis yang selalu belanja2 aku tu ye. hehe

6. Besfren kuat melenting.
eh, ada ke? ada yu oolllssss. yang this type, kita tak yah kacau. tapi kawan ngan dia best. tapi kalau dah dia marah kat kita *terasa, tersindir, *tak bermaksud pun, mula la dia buat2 tak nak reply mesej n tak nak hangout dah.

7. Besfren gosip.
hehe yang nie kurang2kan la gosip ye. tapi aku suka gak gosip2 nie. cite2 besa je, :)

pa pe pon, sekadar kongsian je, *my opinion ye. 
anda macamana? besfren jenis apakah anda? hehe assalamualaikum.

*yang nie pun besfren gak.hehe


10 juta nak join makan chocolate cadbury!:

RinsyaRyc said...

amboi... yang bawah tu pom kawann... ^^ suweeettt....

emy|farid said...

rin: harussss laaaa kawan gan +tunang+boifren+teman. aih panjang pulak. hehe

Lia Irdelia said...

macam2 jenis bestfren pun ada..
:)

Asyikin said...

semua saya ada, dan kemungkinan besar SEORANG merangkumi semua karakter. hihihi.

Qaseh Qhaleef said...

cik emylfarid . hehe . bestfriend hangout dengan bestfriend luahan perasaan cik Qaseh lelaki . sebab bila dengan diowrang tak jadi pape masalah pun . kalau dengan perempuan masalah sikit . hehe

sue perbs.. said...

mcm2 jnis fren kan.. jngn trsalah pilih fren sudah

emy|farid said...

lia: aah, sangat byk type nya besfren ni, hehe

asyikin: kdg2 mmg ada seorang mcm ni. all in 1 katakan. hehe

qaseh: wahhh, sangat best tu, kang terjatuh cinta macamana? hehe

sue: betul. salah pilih kwn merana jwbnya. hehe

EyqaLuvender said...

iqa nk bestfren tym susah n senang...
erm,akak..bkn problems bf semata-mata...problem study...

suha said...

besfren blog lak cmne?hehehe

(^_^)

emy|farid said...

eyqa......... nape ngan study tu?

suha: besfren blog lebih kurg la kot ngan fb. hehehe len kali kita hangout hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...