Tanggungjawab Kakak.......

1) Membebel/bagi nasihat.

Perangai aku la ni, ada adik sorang je, tapi aku bebel kat dia, huh tiap hari kot. ye la, anak bujang, kekadang ada benda dia buat salah aku tegur, tapi bab membebel memang aku akui gak la. selalu aku buka ceramah free ni time sarapan pagi + mak ayah tak de, aku tegur la. ye la, dia pun tak nak mak ayah tau kesalahan dia tu.

2) Orang gaji tambahan.

Ni aku jugak kot. adik aku boleh minta order macam2. "dik (adik aku panggil aku adik, haha ada kisah nya ni) , aku lapa la, nak makan megi. masak jap" haihhhhhh masak megi pon aku?
tak cukup megi, "dik, neslo ais" pastu buat muka 10 sen. ok, aku g buat. aku kalah jugak.

3) Bank bergerak.

Ni bukan aku, kakak aku la mangsanya. hahaha "kak, nak g tengok wayang la, nak minta kat mak segan" ayat aku la tu. kakak aku pon bank in kan duit. murni sungguh hatinya. hehe

4) Motivator tak bertauliah.

Kakak aku n aku jugak. hehe kalau dah down, luah kat kakak. nak luah kat mak, sanggup? dapat ceramah percuma nak? hehe kalau benda penting sangat boleh la cakap kat mak. kalau takat hal kawan2, gaduh2, cakap kat kakak je la, kakak lak, sokong aku 100%. uih, suka sangat. hehe

5) Pengganti mak

Lepas mak memang kakak. kakak, kak, kak, macam tu la aku, sikit2 kakak. rahsia semua kakak simpan kemas dalam kotak diari dia. nasib baik aku ada kakak n bukan anak sulung.
bukan tak cakap kat mak, kalau cakap kat mak, kadang2 aku leh taching. tak suke plak nak taching ngan mak. eh* hehe

p/s: rasanya banyak lagi, tapi yang paling utama je lah aku kongsikan. kesimpulannya, semua yang di atas ni adalah kasih sayang seorang kakak kan? meh kita ebut sama2. SAYANG KAKAK. hehe


kakak sulung, sayang dia sangat2, huhu
rinduuuuuuuu......... thank u sis.


ni kakak second, tua 1 tahun je dari aku, yang ni garang sikit, rahsia semua kat dia.
tapi ada bab2 yang tak leh cakap kat dia, 
garang woooo, hehe
tapi tetap sayangg. thank u sis
kat perak sekarang dia nih, selalu merengek nak balik, hahaha 
rinduuuuuuuu

*rindu kakak korang tak? :)

7 juta nak join makan chocolate cadbury!:

mumui said...

ku ndai kakak... tang bc kakak angkat xrasmi...hehe.. amat munyi ko d.. ndai ka madah masalah g indai.. padah g kakak...

^^nu[dd]yra^^ said...

aku x der kakak....btw, muker korang seiras..sekali tgk mmg tahu adik beradik...hehehe

Outsiderz said...

saya pon anak kedua
dan anak kedua memang garang

hahahaha...

emy|farid said...

mumui: tkut ku ka mdh g mak. hehe cg myuh rhsianya kan. ok lah bc kakak x rasmi, brasai gak kakak neh.

nudyra: hehe makaseh, seiras ye. tgk dpn2 tak seiras sgt kot. hehe

outsiders: mmg garang ye. hehe btul la tu

Hana Soffelia said...

Xde kakak. Tapi ada makcik 2 org yg umpama kakak. Dialah yg mainkan peranan sbg seorang kakak. Plg best, dialah bank bergerak itu. tehee

Addin said...

addin harap addin dapat jadi kakak yang terbaik untuk adek adek :) Amin . insha Allah

zahidah seran said...

takde kakak.
alangkah best kalau ade.
adik2 mmg suka buli kakak,pau duit kakak..=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...